ZAMANIN ÖTESİNDE: KRALİÇE’NİN GARDROBU

Tektaş Saatçilik Grubu, 17 Eylül – 15 Ekim 2014 tarihleri arasında Istanbul’74 Galatasaray ‘da düzenlenen “Zamanın Ötesinde: Kraliçe’nin Gardrobu” başlıklı sergiyi sundu.

“Mayıs Kraliçesi” adıyla tarihe geçen son İtalya Kraliçesi Marie Josè De Savoie’un tören ve gece kıyafetlerinden bir seçki ve döneme ait eşya ve fotoğraflardan oluşan sergi, Fondazione Umberto II e Maria Jose di Savoia tarafından Kraliçe Marie Josè’nin kızı Prenses Maria Gabriella di Savoia himayesinde gerçekleştirildi.

Belçika Kraliyet ailesine mensup Marie Josè (1906-2001) sanat ve müzik dolu bir atmosferde yetişti. 1930 yılında İtalya Veliaht Prensi Umberto ile evlendi ve Belçika Kraliyet ailesinin daha liberal dünyasına hiç benzemeyen, şatafatlı ama katı kuralları olan bir ortama uyum sağlamak zorunda kaldı. 

Prens, yeni eşine İtalyan haute-couture atölyelerinde üretilen ve benzersiz bir ustalık sergileyen tören ve gece kıyafetleri hediye etti. Marie Josè güzelliği ve seçimlerinde gösterdiği zevkle 1930’ların zarafet sembolü haline geldi.

Bu sergi, bu tören ve gece kıyafetlerini dönemin dünyasından eşyalar ve fotoğraflarla birlikte sunarak Avrupa’nın siyasi bir buhran yaşadığı ve kraliyet ailelerinin son görkemli zamanlarını yaşadığı bu dönemde dış görünüşün ne kadar etkili bir iletişim aracı olduğunu gösteriyor. Ayrıca, daha büyük manzaranın içerisinde kendisi de çalkantılı bir özel hayat yaşayan ve 40 yaşında, kraliçe olalı henüz 1 ay geçmişken sürgüne gitmek zorunda olan bu genç ve zarif kraliçenin kişisel dünyasına da ışık tutuyor. 

MARIE GABRIELLE DE SAVOIE

Principessa di Savoia’nin tarzı zamansız bir zarafeti temsil eder, bu zarafet hem kıyafet hem de kullanılan mücevherlerden oluşmaktadır. Prensesin döneminde kullandığı tarzdaki mücevher ve aksesuarlar bugünkü zamanın zevk ve tarzına uygun bir şekilde Tektaş Saatçilik Grubu bünyesinde bulunan İsviçre’nin prestijli markalarında yaşatılmaktadır.

Tektaş Saatçilik Grubu, bu günün modern dünyasındaki stilleriyle örnek olan ve hayranlık uyandıran kişilerin vazgeçilmez mücevher ve saatlerini 30 yıldır beğeninize sunmaktadır. Bu sayede modern yaşam stilinin zamansız zarafeti sizler sayesinde ileri yıllara taşınacaktır.