MÜKEMMEL KALEM NASIL SEÇİLİR?

ster okulda ister ofiste olsun, not yazmak, alışveriş listesi hazırlamak veya en içten sözleri yazmak için herkes için bir kalem vardır. Onları her gün değiştirerek kullanıyoruz ve masa çekmecelerimiz onlarla dolu, ancak hassas olmak, düşünceleri kağıda aktarmak veya sadece birini güzel bir hediye ile memnun etmek söz konusu olduğunda, hepimizin en çok sevdiği bir kalem vardır.

Mürekkebin rengi ve türünden, kalemin tasarımına, gövdesine, ağırlığına ve dengesine kadar, mükemmel kalemi bulmak için tükenmez kalemler, mekanik kurşun kalemler, dolma kalemler ve rollerball kalemler arasında nasıl seçim yapılır? İşte en güzel yazma deneyimlerinize eşlik edecek doğru kalemi seçmeniz için önerilerimizi paylaşıyoruz!

Dolmakalem, tükenmez kalem, roller kalem; bunların kağıt üzerindeki farklılıkları nedir?

Bazıları dolmakalemin ucunun yazarken kağıt üzerinde çıkardığı sesten hoşlanırken, bazıları da rollerball kalemin hassasiyetini sever. Tükenmez kalem klasik bir favoridir, ancak çoğu zaman düşük pazar imajından muzdariptir ve bazılarının onu daha az kaliteli bir ürün olarak görmesine neden olmuştur. Gerçekten durum böyle mi?

Yazmanın zarafeti için dolmakalem

Dolmakalemler, kullanımdan sonra kutularında dikkatlice saklanması gereken hassas nesnelerdir. Tükenmez kalemden daha talepkar olan bu kalemler, onları özel günlerde vazgeçilmez yapan belirli bir auraya sahiptir. Düğünlerde veya en samimi aşk sözlerini kağıda yazarken, altın veya çelik uçlu bu kalem zamansız ve hatta lükstür. Dolmakalem uçlarımız genellikle 18 ayar altından (sarı, rodyum plaka ve pembe altın plakalı verisyonları da vardır) üretilirken, Ecridor serimizdekiler gibi diğerleri paslanmaz çelikten yapılmıştır ve daha serttir.

Dolmakalemin temel avantajı nedir?

Yeniden doldurulabilir, bu da Haute Ecriture dolmakalem serimiz için yıllarca, hatta bir ömür boyu dayanacağı anlamına gelir.

Ana dezavantajı? Net, akıcı ve duygulu çizgiler elde etmek pratik gerektirir. Tutuşundan yeniden doldurma biçimine veya pistonlu pompanın kullanılmasına kadar, her adım yazma ritüelinin bir parçasıdır. Dolmakalemle yazmaya aşina olanlar, çalışırken kurutma kağıdı kullanabilirler, ancak mürekkep lekesi, sabunlu suyla kolayca temizlenir.

Kullanımla birlikte zamanla kalemin ucunun el yazınıza uyum sağlamak için şekil değiştirdiğini akılda tutmak gerekir. Altın uçlar, çelik olanlardan daha esnektir. Bu nedenle, dolmakaleminizi başkalarına ödünç vermeniz önerilmez, çünkü ucu deforme etme riskiniz vardır.

Tükenmez kalem: günlük kullanım için mükemmel arkadaşınız

İkonik tükenmez kalem - veya biro - rakipsiz sağlamlığa ve uzun ömürlülüğe sahiptir, bu da onu ilkokuldan başlayarak insanların hayatı boyunca tercih ettikleri bir yazı aracı haline getirir. Bugün, çeşitli çok renkli modellerde (Claim Your Style koleksiyonumuzdan), geri dönüştürülmüş malzemeler kullanılarak (Caran d'Ache x Nespresso koleksiyonumuzdan) veya Ecridor ve Leman koleksiyonlarımızdan premium modellerde mevcuttur.

Benzersiz avantajı nedir? Evde, okulda veya ofiste tercih edilen kalem haline getiren daha uygun bir fiyat. Günlük kullanımdan kurumsal hediyelere kadar her duruma uygundur.

Ana dezavantajı? Mürekkebi bir dolmakaleminkinden daha çabuk kurur ve aynı lüks auraya sahip değildir. Bununla birlikte, tüm bu özelliklerle, günlük kullanım için çok pratik hale gelmiş olması da bir avantajdır.

Yazma kolaylığı için rollerball kalem

Rollerball kalem, sadece kavrama kolaylığı ve rahatlık için denenmelidir. Yazma araçlarının en uç noktasında, konfor için konik bir uç veya hassasiyet için bir iğne ile birlikte üretilir ve netlik için su bazlı mürekkep veya parlaklık için jel mürekkep kullanılır. Klasik ve premium versiyonları mevcut olup, her zevke ve ihtiyaca uygun bir model bulunmaktadır. 

Başlıca avantajı? Sert bilye ile birlikte sıvı mürekkep, kağıt üzerinde yenilikçi bir kayma efekti sağlar ve bu da optimum yazma rahatlığı sunar.

Başlıca dezavantajı? Mürekkebin kuruması tükenmez kalemdekinden daha uzun sürer ve kullanımdan sonra kapağını dikkatlice kapatmak çok önemlidir.

Mekanik kurşun kalem

Mekanik kurşun kalemler, bir kalemin kullanım kolaylığını ve bir grafit kalemin uyarlanabilirliğini birleştirir.

Başlıca avantajı? Kullanımı kolaydır ve silinebilir. Artık kurşun kalem açmanıza gerek kalmayacak! Basmalı düğmesi size her zaman hazır olan bir uç sağlar.

Ana dezavantajı? Sık sık kullanılırsa uç hızla yıpranır ve elinizin altında yedek grafit bulunması önemlidir.

Bir yazı aracı hediye etmek

Kalem, birçok durumda uygun olan içten bir hediyedir. Yakın biri için, üzerine isim kazınmasını, en sevdikleri renk ve desenlerle süslenmesini ve bir kutuda sunulmasını sağlayın. Daha resmi bir profesyonel durumda, özel olarak isim kazınmış olan, sınıfının en iyisi, şık ve zarif bir kalem vermek veya şirket renklerinde bir kalem tercih etmek mümkündür.

Bir yazı kutusu setinin şık zarafeti

Hem erkekler hem de kadınlar için kalem, elin doğal uzantısıdır. Bir yazı kutusu seti cazip bir hediye fikridir. Tükenmez kalem veya dolmakalem olsun, kalem türünü kullanıcının kişiliğine göre seçin ve unutulmaz bir hediye verin!

Sınırlı sayıda üretilen yazı kutuları veya tükenmez kalem kutusu setleri ve defterler gibi seçeneklerle, yapmanız gereken tek şey mükemmel hediyeyi seçmenizdir. 

Kişiselleştirilmiş bir kalemin duygusu

Saatlerce süren dokunma ve kullanım sayesinde, elinizdeki hissiyattan, kalemin tasarımından, açılarından ve kapağının dokunuşundan, kalem ucunun kağıtta çıkardığı sesten doğan, zarif hisler veren sadık bir arkadaş haline gelirken siz ve kaleminiz arasında bir tarih gelişecektir ...

Kişiselleştirilmiş bir kalem alırsanız (veya hediye ederseniz) sevincinizi hayal edin. Mevcut seçenekler arasından seçim yapın, şık harflerle baş harfler, adlar, ilk toplantının tarihi veya değiş tokuş edilen mektup, evlilik yıldönümü veya hatta sadece birkaç basit ve çağrışımı olan kelime.

Lüks bir modelin inceliği

Değerli bir anda, lüks bir kalem hayatınıza sonsuza dek girer. Uygulamanın kalitesi, değerli metal işçiliğini anımsatıyor ve kalemi tasarlayan ustaların toplu bilgi birikimi onu türünün tek örneği haline getiriyor. Değerli malzemeler: abanoz ağacı, 18 ayar altın, rodyum kaplı gümüş, paladyum, Çin cilası, vb.

Son teknoloji teknikler: gravür, elle parlatma, laklama. Haute Ecriture kalemleri, eşsiz tasarımları ve özel ortaklıkları ile eşsiz ve zamansız bir hediyedir.

Kurumsal hediye olarak kalem

Bir işyeri ortamında bir hediye seçmek iki açıdan önemlidir: Hem onu alan kişiye, değerlerine hem de hediye eden kişinin zarafetine odaklanan dikkat ve özeni gösterir. Şirket kalemi, kongrelerden ürün lansmanlarına, yıldönümlerine ve emeklilik törenlerine kadar her yerdedir ve bunlar kurumsal bir hediye için fırsatlardır. Zamansız veya çağdaş, benzersiz ve kişiselleştirilmiş arasında seçim yapın; bir kalem seçimi zaman içinde oluşturulan bağlantıların niteliğini ortaya çıkarır. 

Hangi vesileyle hangi kalem?

Doğru kalemi seçmek, en iyi el yazısına sahip olduğunuzdan emin olmanızı sağlar. Kullanılan medyanın yanı sıra elin esnekliği, yazma alışkanlıkları ve istenen son efekt, bir kalem seçerken göz önünde bulundurulması gereken unsurlardır.

Geleneksel, uygulamalı ve hatta sanatsal bir etki için, dolmakalem şüphesiz elinizin altındaki en iyi yazı aracıdır. Mürekkebin akmasını ve düzgün çalışmasını sağlamak, dolmakalemin dikkatli bir şekilde konumlandırılmasını gerektirir. Mürekkebin taşmaması için kullanılan kağıdın ağırlığının en az 120-160 gsm olması gerekir.

Öte yandan, tükenmez kalem hemen hemen her tür kağıt üzerinde kullanılabilir. Kağıda iz bırakmak için elden belirli bir miktar baskı gerektirir. Kağıda zarar vermeden mürekkebi silmek neredeyse imkansız olduğu için kalıcı, yanlışlanamaz bir sonuç istiyorsanız tercih edilen araçtır.

Bu iki seçenek arasında rollerball kalem bulunur. Zarif yazı efekti dolmakaleme daha yakınken, kullanım kolaylığı tükenmez kalemlerden daha üstündür. Bu avantajlar, onu yazmayı sevenler, öğrenciler ve yazı yazmayı öğrenen çocuklar için özellikle iyi bir kalem haline getirir.