AUDEMARS PIGUET BİR İNSAN SERÜVENİNİN KALBİNDE YALIN KOMPLİKASYON

Musée Atelier Audemars Piguet'nin kalıcı koleksiyonunun yanı sıra, "Simply Complicated" ("Yalın Komplike") başlıklı bu yeni geçici sergi, Audemars Piguet Ultra-Complication Universelle RD#4'ün yeni Code 11.59'unun teknik ve yaratıcı gelişimine eğlenceli bir bakış sunarak ziyaretçilerin yüksek komplikasyonları ve üstün ergonomisi ile bu saate hayat veren olağanüstü insan serüveninin içine dalmalarını sağlıyor.

Atölye'nin saat komplikasyonları konusundaki tarihsel ustalığından ve üç kuşaklık Ar-Ge inovasyonlarından yararlanan RD#4 modeli, Audemars Piguet ekibinin hem son derece komplike hem de kullanımı kolay olacak mekanik bir kol saati yaratma arzusundan doğdu. Tasarımcılar, üreticiler, saatçiler ve zanaatkarlar, saat üretimi ve sanatının sınırlarını zorlamak için uzmanlıklarını birleştirerek yeni ufuklar keşfetmek için birlikte çalıştılar. 

Çabalarının sonucu, Grande Sonnerie, Supersonnerie, süreğen takvim, iki saniyelik kronograf ve flying tourbillon dahil olmak üzere 1.100'den fazla bileşen, 40 fonksiyon ve 23 komplikasyona sahip otomatik bir mekanizma olan Kalibre 1000'dir. Adını Musée Atelier'in merkezinde yer alan 1899 L'Universelle cep saatinden alan bu ultra komplike çağdaş otomatik kol saati, Haute Horlogerie için yeni yaratıcı boyutlar açıyor. 

Sergi, ziyaretçilerin bu insan serüvenini Atölye'den çok sayıda zanaatkârın tanıklıklarıyla görüntülerde keşfetmelerini sağlıyor. Ziyaret, sanatçı Pascal Bettex tarafından tasarlanan komplike bir yapı olan Universal Machine ile başlıyor. Makine, ziyaretçileri mekanizmanın büyüsüne çeken seslere, harekete ve ışıklara sahiptir. Yan salonda ziyaretçiler, bileşenlerin yansıtıldığı Kalibre 1000 mekanizmasının 11 katmanını temsil eden 11 cam duvarla komplikasyonların kutsal kasesine dalabiliyor. Son olarak, ergonomiye ayrılmış bir alan, ziyaretçilerin elde edilen komplikasyon seviyesini ve Audemars Piguet ekiplerinin modeller, reprodüksiyonlar ve eğitim amaçlı hazırlanmış animasyonlar aracılığıyla karşılaştığı birçok zorluğu keşfetmelerini sağlar.