THE GRIP WATCHES

GUCCI, grip saatini gözler önüne seren ve ihamını kaykay dünyasından alan bir işbirliği projesine start verdi

Gucci’nin çarpıcı Grip saati, kaykay sporunun ruhundan beslenen yeni bir işbirliği projesinde odak noktası oldu. Kaykay camiası Kreatif Direktör Alessandro Michele’nin ilgisini uzun zamandır çekiyordu: daima samimi bir şekilde kapsayıcı, çeşitlilik barındıran bu radikal gruplara kabul edilmek için gereken tek özellik, carving, kickflip, tail slide ve airwalk gibi hareketlere adanmışlığınız. İlhamını kaykay sporcularının ayaklarının tutunması için tahtalarında kullandıkları zımpara şeritten alarak bileğe sağlam bir şekilde tutunan unisex Grip saat, bu merakın bir yansıması. 

Alessandro Michele de, dünyanın farklı şehirlerinden bir dizi kaykay sporcusunu ve sanatçıyı bir projeye katılarak kişisel hikayelerini paylaşmaya davet etti. Farklı yaş grupları ve cinsiyetlerden katılımcıları olan proje, dünyada kaykay sporu ve onunla bağlantılı camiaların görsel bir keşfi niteliğinde. Katılımcıların çoğu, eskimeyen cazibeyle son derece çağdaş bir tarzı harmanlayan eşsiz tasarımıyla Grip saat takıyor olacak. Kaykaycılar, kaykay yaparken, arkadaşları ve aileleriyle takılırken kaydedilip fotoğraflanacak ve projenin nihai çıktısı; birlikte aksiyon, yaratıcılık, kapsayıcılık, sosyalleşme ve alt kültürün neşeli bir portresini ortaya çıkaran fotoğraf kareleri, sanat eserleri ve videolardan oluşacak. Projedeki şehirler, Londra, Paris, Roma, Tokyo, New York, Şanghay ve Seul.

Projenin ortakları arasında, 2017’de sanatçı Jeffrey Cheung ve Gabriel Ramirez’in kurduğu Kaliforniyalı bir grup olan queer kaykay projesi Unity de bulunuyor. Unity, dünya çapında her ay kaykay buluşmalarına ev sahipliği yapıyor ve projedeki görüntülerin odağı Paris’teki kaykay günleri olacak. Buna ek olarak, Galler’de oturan Fransız fotoğraf sanatçısı Clementine Schneidermann, bir grup kaykaycıyı tipik Londra mekanlarında belgeleyecek. Bu arada, New Yorklu kaykaycı Tyler Blue Golden, Los Angelesli fotoğraf sanatçısı Noah Dillon’ın çekimlerinde odak noktası olacak. Projenin diğer ayaklarında Çinli genç kaykaycı çiftlerin yanı sıra, aileleriyle birlikte belgelendirilecek olan Seullu bir grup kaykaycı genç kız olacak. Tokyo’da Japon kaykaycı Shinpei Ueno, sanatçı ve müzisyenlerden oluşan yerel topluluğuyla görüntülenecek. Son olarak Roma’da fotoğraf sanatçısı Niccolo Berretta, aralarında Gucci Cruise 2020 reklam kampanyasında oynayan sanatçı ve kaykay sporcusu Orlando Miani’nin de bulunduğu bir grup kaykaycıyı fotoğraflayacak.

Gucci bu işbirliğini kutlamak için Doğu Londra’daki meşhur Brick Lane’in hemen ilerisinde, ArtWall projesinin Grip saati gözler önüne seren yeni bir enstalasyonunu açtı. Duvarda; grafik unsurlarla Markanın karakteristik simgelerini uçarı tarzıyla birleştiren İngiliz sanatçı, tasarımcı ve sanat yönetmeni Kieron Livingstone’un bir illüstrasyonu bulunuyor. Kieron; on yılı aşkın süredir İngiliz punk-rock sokak sahnelerinin dışavurumu olan çoklu platformlu yaratıcı kolektif oluşum Project Zoltar’ın baş tasarımcısı.

Gucci Grip ve kaykay ruhu aynı zamanda, Gucci Uygulamasının, ilhamını klasikleşmiş bilgisayar oyunlarından alan ve kullanıcıların Markanın karakteriyle oynamasını mümkün kılan yeni bölümü Gucci Arcade’e eklenen üçüncü oyunun da odağında yer alıyor.