PATEK PHILIPPE OLAĞANÜSTÜ EL SANATI ESERLERİ 2024

Büyük Cenevre geleneğinin mirasçısı olan Patek Philippe, dört yüzyılı aşkın süredir saatleri süslemek için kullanılan tüm Nadir El Sanatlarını korumaya kendini adamıştır. Atalarımızdan kalma bu becerileri gelecek için korumanın, bunları düzenli olarak uygulamaktan daha iyi bir yolu olabilir mi?

Guilloché 

Guilloché işi, insan eliyle çalıştırılan mekanik makineler sayesinde, diğerlerinin yanı sıra kadranlar, mekanizmalar, kasalar ve bilezikler üzerinde muhteşem, çok ince ve düzenli gravürlü süslemeler yaratma olanağı sunan dekoratif bir tekniktir. 

Zamanla, guillocheur'lar veya motor döndürücüler farklı türde makineler kullanmışlar, onları geliştirmek veya yeni motifler yaratmak için gerektiğinde bunları değiştirmişlerdir. 

Krankı sol elle döndürerek ve aynı anda sağ elle kalemin (graver) basıncını yöneterek, prensip, geometrik ve tekrarlı bir şekilde dar oluklar oluşturacak şekilde ikincinin hareket etmesini sağlamaktır. 

Marketri

Minyatür Marketri uzmanları, kariyerleri boyunca, kendi yaratımlarını yapmalarına olanak tanıyan çeşitli ahşap çeşitleri oluştururlar. Ahşabın damarlarını ve renklerini, her bir küçük kaplama parçasını nasıl iyi bir şekilde değerlendirebileceklerini tam olarak algılarlar. 

Marketri, geleneksel olarak mobilyalar, küçük ahşap nesneler, ahşap işleri ve dolaplar için kullanılan bir dekorasyon tekniğidir. Saatçilikte kullanımı nispeten yenidir. 

Marketri uzmanları bir manzarayı veya bir hayvanın siluetini incelediğinde, eserlerine nasıl hayat ve hareket katacaklarını hayal ederler. Daha sonra konturları kesmek için kullanacakları bir çizgi çizimi yaparlar. İlhamlarına ve seçtikleri desenlere göre, kesip birleştirdikleri, yapıştırıp yapıştırdıkları çoğunlukla doğal renklerdeki ahşap paletin tamamını kullanıyorlar. 

Değerli Taşlarla Özel İşçilik

Bir sıra elmas veya başka taşlar, zarif bir dokunuş katarak saatin görünümünü değiştirebilir. Saat yapımcılığı, doğru görüş ve usta dokunuş gerektiren hassas mücevher işleme sanatında Haute Joaillerie ile buluşuyor. 

Değerli taş yerleştirme, taşların veya elmasların bir mücevher parçasına veya saate monte edilmesini ve sabitlenmesini içerir. Rare Handcrafts saatlerinin değerli taş işlemeleri, her bir taşı büyük bir hassasiyet ve düzenlilikle doğru yöne konumlandırarak parlaklığını garanti eden mücevher ustası tarafından tamamen el yapımıdır. Saat yapımcıları her zaman kuyumcularla yakın işbirliği içinde çalışmışlardır, özellikle de tarihsel açıdan bakıldığında pek çok saat ustası bu alandan geldiği için. 

Ancak değerli taş işleme, saatleri geliştirmeye hizmet ediyor ve bu nedenle saat yapımcılığının kısıtlamalarına uyum sağlamak zorunda kaldı. Ultra ince hareketler; yeni, bazen beklenmedik alaşımlar; Saatin bilezikten kadrana, boynuzlara, kasa ortasına ve çerçeveye kadar her parçasına uygulanan süslemeler: tüm bu unsurlar taş işleme tekniklerinin seçimini etkiliyor. 

Mine

Minenin büyüsü, malzemenin metalle kaynaştığı fırında gerçekleşir. Mineciler simyacılar gibidir; çağlar boyunca dayanacak bir sanat objesi yaratmak için metalde, renklerde ve ateşte ustalaşırlar. 

Mine, vitrifiye, düzgün, parlak ve pürüzsüz bir tabaka elde etmek amacıyla ortamın yüzeyini füzyon yoluyla kaplamak için kullanılan, çeşitli mineraller ve metal oksitlerden oluşan yumuşak bir malzemedir. 

Mineci, Mineyi çok ince taneler halinde öğütür ve yabancı maddeleri gidermek için birkaç kez yıkar. Daha sonra madde su ile karıştırılarak özenle hazırlanmış yüzeylere uygulanabiliyor. Bu aşamada düzgün, berrak ve pürüzsüz bir Mine elde etmek için hiçbir kusur izinin olmaması gerekir. 

Kuruduktan sonra Mine, 800°C'nin üzerine ısıtılan bir fırına yerleştirilir, böylece metal tabana yapışması sağlanırken son derece sert ve neredeyse değişmez hale gelir. Seçilen tekniğin karmaşıklığına bağlı olarak bir nesne fırına 30 defaya kadar geri döndürülebilir. Tamamlandıktan sonra Mine dekorasyonlar oksidasyona karşı olağanüstü korumaları, kalıcı parlaklıkları ve kalıcı dirençleriyle bilinir. 

Oyma

Hassas el oyma sanatı, ışıkla oynayarak metalden en rafine süslemelerin ortaya çıkmasını sağlar. Saatçilik ve kuyumculukta gravürcünün işi binoküler mikroskop altında, son derece dikkat gerektiren bir ölçekte gerçekleştirilir. 

Tüm ince işçilik becerileri arasında gravür, serbest el çizimine en yakın olanıdır; tek fark, kağıdın yerini metalin alması ve kalemin, gravürcünün ana aracı olan kalemin (graver) kullanılmasıdır. Keskin tutulur ve oymacının elinin doğal bir uzantısını temsil eder, temiz kesimler yapmak veya hacimleri şekillendirmek için malzemeye nüfuz eder. 

Yapılacak işe bağlı olarak gravürcü en uygun aleti seçecek ve bunu belirli bir proje için yapması gerekecektir. 

Patek Philippe, Nadir El Sanatları modellerinde, mikro kakma işçiliğinin veya emaye işçiliğinin güzelliğini arttırdığı için gravürü dahil etmeyi seviyor.