MUSÉE ATELIER AUDEMARS PIGUET ZİYARETE AÇILDI

İsviçreli lüks saat üreticisi Audemars Piguet, Musée Atelier Audemars Piguet’i ziyarete açmanın mutluluğunu yaşıyor. BIG (Bjarke Ingels Group) tarafından tasarlanan yeni müze, Audemars Piguet’in kurucularının 1875 yılındaki ilk atölyesini mevcut görünüme akıcı bir şekilde entegre olan iki spiralli, tamamıyla camdan oluşan yeni bir yapı ile birleştiriyor

Koleksiyondaki 300’den fazla saatin mekanda kurulu iki üretim atölyesinin yanında sergilenmesiyle yaşayan bir müze ortamı yaratılıyor. Musée Atelier Audemars Piguet, gelenek ve inovasyonu harmanlayan tasarımıyla ziyaretçilere Vallée de Joux bölgesinin saatçilik tarihini keşfetmek için benzersiz bir fırsat sunuyor.

Yönetim Kurulu Başkanı Jasmine Audemars, şu yorumda bulundu: “Audemars Piguet, markanın tarihi tesislerini genişletmek ve ‘kendi üretimini yapma ruhunu göstermek’ amacıyla açtığı mimari tasarım yarışmasının sonucunda yeni müzeyi tasarlaması için BIG ile çalışmayı seçti.” Sonuçta, bir saat mekanizmasının yayını anımsatan ve tamamıyla kavisli cam duvarlardan destek alan spiral şekilli bir yapı ortaya çıktı. 

Son derece kompleks bir mimariye sahip olan proje, bu kadar yüksek rakımda inşa edilen türünün ilk örneği yapıyı kuran yerel mimarlık firması CCHE dahil çeşitli uzmanlardan ve zanaatkârlardan oluşan ekipler tarafından hayata geçirildi. Dünyaca ünlü 

ATELIER BRÜCKNER, iç tasarımda ziyaretçilere dinamik bir deneyim sunmak amacıyla bir müzik notasından ilham aldı. Ziyaretçiler, müzenin kavisli cam bölmelerinde çalışan saat ustalarını ve zanaatkârlıklarını yerinde izleme imkanı da buluyor. 

Audemars Piguet’in Tarih ve Müze Direktörü Sébastian Vivas, şöyle konuştu: “Musée Atelier, çok uzun bir saatçilik geleneğinin ve tarihinin temsilcileri olan Audemars ve Piguet ailelerini onurlandırıyor. Yeni mekan ve geleneksel atölye, birlikte ziyaretçilerin bizimle ve saat ustalarımızla etkileşim kurabileceği, bir yandan da markanın ve bölgede saatçiliğin tarihini öğrenebileceği mükemmel bir buluşma noktası oluşturuyor.”

Musée Atelier, BIG, CCHE ve Audemars Piguet’in çevresel sürdürülebilirlik konusundaki ortak değerlerini de yansıtıyor. Çağdaş tasarımlı yapı, enerji verimliliği ve yüksek kaliteli inşaat açısından İsviçreli Minergie® kurumunun koşullarını yerine getiriyor. 

Şirketin kültür ve sanat alanındaki faaliyetlerini ileriye taşıyan Musée Atelier, Audemars Piguet tarafından çağdaş sanatçılara sunulan çeşitli eserlere uygun bir sergi mekanı da sunuyor.