[RE]MASTER01 SELFWINDING CHRONOGRAPH

İsviçreli lüks saat üreticisi Audemars Piguet’nin otomatik kurmalı yeni kronografı geçmişin estetiğini günümüze taşıyor

[Re]master01 Selfwinding Chronograph, adeta 1940’lardan bir plağın yeniden düzenlenmiş kaydı gibi Audemars Piguet’nin nadir kronograf kol saatlerinden birini markanın en ileri teknolojileri ve okunabilirliği artıran bir kadran tasarımıyla günümüz için yorumluyor.

Audemars Piguet’nin vintage kronograflı kol saatleri, 1930’lardan 1950’li yıllara kadar sadece 307 adet üretilmiş olmaları nedeniyle dünyanın en nadir saatleri arasında yer alıyor. Eski bir saatin ilk defa yeniden düzenlenmesi niteliğindeki proje, İkinci Dünya Savaşının çalkantılı ve dönüştürücü döneminde bile markanın ne kadar yaratıcı olduğunu vurguluyor. 500 adetlik limitli edisyon, altın tonlarında kadranla tamamlanan çelik ve pembe altından iki renkli kasasıyla 1943 tarihli orijinal kronograflı kol saatinin son derece belirgin tasarım özelliklerini çağrıştırıyor.

[Re]master01, 20. yüzyıl ortası tasarımı çağdaş saat teknolojisiyle bir araya getirerek Audemars Piguet saatlerde kendini göstermeyi sürdüren marka mirasının izlerini ve geleceğe yönelik bakış açısını mükemmel bir biçimde harmanlıyor. 1943 tarihli ön model 

1533’ün orijinal tasarım diline sadık kalan [Re]master01, paslanmaz çelik yuvarlak kasa ve pimler, bezel, zeytin şekilli düğmeler ve 18 ayar pembe altın vidalı kurma tepesi gibi özellikler içeriyor. Damla biçimli pimler, iki renkli kasanın ahenkli kıvrımlarını vurgularken çok ince bezel, kadrandaki detaylı işlemenin engelsiz bir görülmesini sağlıyor. 

Elde titizlikle parlatılan kasanın iki renkli estetiği; siyah saat imleri, pembe altın akrep, yelkovan ve saniye kolları, mavi kronograf kolları ve mavi takimetre ölçeğiyle zenginleştirilen fırçalanmış saten görünümlü altın tonlarındaki kadranla tamamlanıyor. Kadran tasarımında orijinal saatin klasik özellikleri ve Art Deco esintili rakamlar korunmuş olsa da saatin genişletilen 40 mm’lik çapı, çağdaş kullanıma uygun daha yüksek okunabilirlik sunuyor. 

Kronograf göstergeleri de okunabilirliği geliştirmek için yeniden düzenlendi. Bununla birlikte, [Re]master01’de kullanıcının 45 dakikaya kadar ölçüm yapabilmesini sağlamak için orijinal saatin 4/5 göstergesi, saat 9 konumundaki 30 dakika göstergesinin içindeki 15 dakika işaretinin üzerinde tutuldu. Bu gösterge, Audemars Piguet’nin kurucu ailelerinin üçüncü kuşak temsilcisi JacquesLouis Audemars (1910 - 2003) tarafından futbol zevkini tatmin etmek ve en sevdiği sporun devre arasını göstermek için talep edilmişti. Açık kahverengi elde dikilmiş deri kayışın zarif bir dokunuş kattığı saat, ayrıca ilave bir koyu kahverengi timsah derisi kayışla birlikte sunuluyor.