PATEK PHILIPPE BASELWORLD’DEN AYRILIYOR

Fondation de la Haute Horlogerie işbirliği ile Patek Philippe yeni bir fuara dahil oluyor

Tektaş Saatçilik bünyesinde bulunan Patek Philippe Fondation de la Haute Horlogerie ile Cenevre’de yeni bir saat fuarı oluşturmak için Baselworld’den ayrıldığını açıkladı. Yeni fuar Nisan 2021’de Palexpo’da Watches & Wonders ile eşzamanlı gerçekleşecek. 

Fondation de la Haute Horlogerie tarafından düzenlenen Watches & Wonders ile bağlantılı olacak yeni fuarın amacı markalara, saat endüstrisindeki gelecekteki zorlukları başarıyla karşılamak adına ortak bir vizyon oluşturmak ve mümkün olan en iyi profesyonel platformu sunmak yönünde olacak. Fuar hem İsviçre hem de uluslararası saat sektörü alanında uzman ve yenilikler çevresinde gerçekleşecek. 

Patek Philippe Başkanı Thierry Stern: “Stern ailesinin geleneksel şekilde Baselworld’e katılan dördüncü nesli olarak fuardan ayrılma kararı benim için kolay bir karar değildi Ancak hayat sürekli gelişip, değişiyor, aynı fuar organizasyonlarında markalar veya müşterilerden sorumlu olanlar gibi. Kendimizi sürekli uyarlamalı ve ne yaptığımızı sormalıyız, çünkü günümüzde dün doğru olan bugün geçerli olmayabilir! Bugün Patek Philippe Baselworld’ün vizyonu ile ayrışıyor, çok fazla tartışma ve çözülmemiş sorun karşısında güven olmadığını düşünüyoruz. Dünyanın dört bir yanından perakendecilerimizin, müşterilerimizin ve basının meşru ihtiyaçlarına cevap vermemiz gerekiyor. Aynı zamanda her yıl İsviçreli saat ustalarının yeni modellerini tek seferde, tek bir yerde ve bunu mümkün olan en profesyonel şekilde keşfedebilmeleri gerekiyor. Bu sebeple, diğer markalar ile yapılan görüşmelerin ardından beraber Cenevre’de üstün teknik bilgilerimizle eşsiz bir etkinlik yaratmaya karar verdik.”