YENİ MILLENARY FROSTED GOLD PHILOSOPHIQUE

İsviçreli Seçkin Saat üreticisi Audemars Piguet, bu sonbaharda kadınları zamanı yeniden sahiplenmeye çağırıyor. 17’nci yüzyılın tek ibreli saatlerinden ilham alan yeni Millenary Frosted Gold Philosophique, zamanı “felsefi bir şekilde” gösteriyor!

Bu tasarım saat, yaratıcı özgürlüğün ve özgür ruhlu bir kişiliğin ifadesi. Bugünün dünyasının keşmekeşine ve aceleciliğine meydan okuyan Millenary Frosted Gold Philosophique, zamanı kadınların tarafına çekiyor ve tek ibresi ile zamanı ölçmenin çağdaş kurallarına karşı çıkıyor. François-Henry Bennahmias’ın da söylediği gibi “Biz Audemars Piguet’de her zaman, kriz zamanlarında bile, kendi inançlarımızın peşine düşerek ve bağımsız trendlerimizi yaratarak kendi rotamızı çizdik. Bugün yeni Millenary Philosophique ile devam ediyoruz. Bu saat günümüz dünyasının aceleyle akan dakikalarına bir mola veriyor ve sizi kendi temponuzu belirlemeye çağırıyor.”

Bu soyut saat, Audemars Piguet geleneklerini her şeyin üzerinde tutan saat ustalarımız tarafından titizlikle elde üretildi. Saatin 18 ayar pembe veya beyaz altın seçenekleri bulunan kasası, saten fırça ve buzlanmış altın görüntüsü veren Frosted Gold tekniklerini yansıtıyor. Audemars Piguet, Frosted Gold tekniğini Floransalı mücevher tasarımcısı Carolina Bucci’ye borçlu. Yarattığı elmas tozu serpilmiş efekti, metalin küçük çekiç darbeleriyle saatler boyu dövülmesiyle elde ediliyor.

Saatin transparan kasa arkası, kadranın kahverengi veya mavi tonunda plaketler taşıyan rotoru gözler önüne sererek belli belirsiz bir renk dokunuşu katıyor. Gamzeli efekti vermesi için dövülmüş kadranın üzerinde akrep işlevi gören tek ibre ise parlatıldı ve kum püskürtme ile taşlandı.

Halihazırda sadece elle kurmalı saatlerden oluşan koleksiyona eklenen bu modelde, yeni kendinden kurmalı kalibre 3140 kullanıldı. Bu otomatik mekanizma, akrebin kadran etrafında eliptik bir yörünge izlemesini sağlayan patentli bir düzenekle donatıldı. Saat çarkı, doğrudan kadranda akrebin üzerine yerleştirildiği transparan diskle hizalanıyor. Böylece akrebin, kasanın eliptik formuna rağmen net bir yörüngede dönmesini sağlıyor.