SEZA PAKER’İN GELECEK ARŞİVİ

12 Eylül 2018 Çarşamba günü, sanat koleksiyonerleri, VIP'ler, sanat eleştirmenleri, gazeteciler ve Audemars Piguet’nin komisyon ettiği tek Türk sanatçı Seza Paker'in dostları, “Gelecek Arşivi” adlı sanat eserinin dünya prömiyerinde İstanbul Audemars Piguet Butik’te sıcak ve samimi bir duyguyu paylaşmak için bir araya geldi.

Ünlü şef Carlo Bernardini’ye ait ikram menüsü ve şampanya servisi ile başlayan gece, Tektaş Saatçilik ve Mücevher A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Shelly Ovadia’nın butikte misafirlere sunumuyla ve sanatçı Seza Paker tutkulu konuşmasının ardından, eserin dinlenmesi ile keyifli gece devam etti. 

Seza Paker, Tektaş Saatçilik Yönetim Kurulu Başkanı Shelly Ovadia ile birlikte yaptığı Audemars Piguet’nin fabrika gezisi sırasında yöneticilerin kendilerini Türk bayrağı asarak karşılamalarından çok etkilendiğini belirterek, AP’nin sanata ve sanatçıya verdiği önemin müze içerisindeki eşsiz parçaların yansıttığı ruhtan da anlaşılabileceğini vurguladı. “Future Archive” projesinin bir buçuk yıla yakın bir çalışmadan oluştuğunu ve verilerin popüler sosyal medya aracı olan Instagram’dan özenle toplandığını belirtti.

Bu iş birliğinde; Audemars Piguet fabrikasındaki saat mekanizması seslerinden etkilenen Seza Paker’in bu sesleri kendi projesinde kullanmak istemesiyle oluşturulmuş.

Seza Paker konuşmasının sonunda Audemars Piguet İstanbul Butik çalışanlarına, gülen yüzleri ve yansıttıkları pozitif enerjileri için ayrıca teşekkür etti.

SEZA PAKER

İşitsel ve sanal bir sarkaca öykünmek üzere, hızla gelip geçecek bir kadere mahkum sesleri kullanan, ertelemeli bir hafıza saati gibi işleyen bir ses yerleştirmesi olan “Gelecek Arşivi” kalabalık davetli grubunun büyük beğenisini topladı. Gelecek Arşivi adlı eser, 13 Eylül'den 5 Ekim'e kadar Audemars Piguet İstanbul Butik'de dinlenebilecek.

Bu proje elbette, Audemars Piguet ve Seza Paker arasındaki iş birliğinin daha büyük bir izleyici kitlesine ulaşabilmesine ve onları “Gelecek Arşivi” adlı sanat eserine ilham veren, AP atmosferine davet ediyor.

ANDREA SANCHINI