KOLEKSİYONCULARA YENİ SERİ 'YEAR OF THE RAT'

Limitli seri “Year Of The Rat” 2020 yılında Çin burcu fareyi kutlayan olağanüstü bir yazı enstrümanları kapsamında sunuluyor.

“Sanat, her çağda insan, kültür, duyarlılık ve etkileşim arasındaki bağ olmuştur. Dili evrenseldir ve insan ifadesinin kalbinde yatar. Sanatı tanımlamaya çalışmak ise küçümsemek, yargılamak ve hapsetmek demektir. Herkesin görmesi için sunarak, kendimize bazı formları ya da renkleri beğenme veya beğenmeme izni vererek kişisel duyarlılıklarımız boyunca yolculuk etmesini sağlayabiliriz. Sanatsal ifade, herkese bir taraf seçtirir.”

Master Lam Chi Van

Çin Zodyak’ındaki ilk hayvan olan fare, zeka ve yaratıcılığı, zorlukların üstesinden gelme arzusunu ve iyi talihi sembolize eder. Fare yılında doğanlar, organizasyon yeteneğine sahip olur ve sorunsuz, refah dolu bir yıl yaşamayı bekleyebilirler.

Farenin zarif şekli, parlak siyah Çin lakesi cilalı zeminin üzerinde nesiller boyu aktarılan tekniklerle ve titizlikle kat kat uygulanarak oluşturuluyor. Gövdesinin hatları ve kıvrımları da hakiki mavi Çin lakesi cilayla kaplanıyor. Altın detaylar, bu koyu malzeme ile çarpıcı bir kontrast yaratırken lake ustasının zanaatkarlığını vurguluyor. 

Sanata bir övgü olarak tasarlanan ve geliştirilen “Year Of The Rat” yazı araçları, Caran d’Ache markasının atölyelerinde yıllardır uygulanan değerli figüratif gravür ve özgün çin lakesi gibi değerli zanaatların üretimine katkıda bulunuyor.

Bu limitli seri “Year Of The Rat” dolmakalem, “Chinese Lacquer” mührünü taşıyor ve bu ileri düzeyde sofistike malzemenin kullanıldığını belgeleyen bir orijinallik sertifikası ile sunuluyor.