PATEK PHILIPPE OLAĞANÜSTÜ EL SANATI ESERLERİ

 KARTAL BAŞLI MEKTUP AÇACAĞI

18 ayar altından ve kristal kuvars taşından üretilmişdir. Patek Philippe’in ender parçaları arasındadır. Kartal başı yakut ve pırlantalar ile bezenmiştir. Mektup açacağının taşıdığı Patek Philippe mührü ona ayrı bir değer katmaktadır.

REF. 2499683J

AYASOFYA DOME TABLE CLOCK

Cenevre geleneklerinin koruyucusu olan Patek Philippe kendisini, dört yüzyıldan fazla bir süredir saat bilimi ile doğrudan ilişkili olan zanaatkarlık becerilerinin korunmasına adamıştır. Bu el sanatlarının geleceği, ancak kuşaklar boyunca sürekli olarak geliştirilirse güvence altına alınabilir. Bu taahhüt, birçok sıra dışı yaratımı sürdürerek, aksi durumda yok olacak değerli teknikleri canlı tuttu. Loncalarının becerilerini ustalıkla icra eden ve besleyen bir avuç zanaatkarın yardımıyla üretildiler. Zanaatkarlığın mirasını çağdaş ilhamla birleştiren Patek Philippe başyapıtları, bu nadir becerilerin hayatta kalmasına katkıda bulunarak, meraklıların ve hayranların beğenisini beslemektedir.

REF. 20010M-001

CALATRAVA

Grand Feu cloisonné (bölmeli) mine, son derece zengin vitrayları andıran parlak renkli süslemeler için kullanılır. Teknikte, kalınlıkları 0,15 ila 0,20 mm arasında değişen yassı altın “şeritler” veya “teller” kullanılır. Bu teller veya şeritler, kenarlarından objenin ana metal malzemesinin üzerine lehimlenerek, belli desenlerde bölmeler oluşturulur ve sonrasında bu bölmeler farklı renklerde mine tozu ile doldurulur. Pişirme fırınlarında tozlar erir ve birbiri ile kaynaşır. Cloisonné (bölmeli) mine tekniği sadece çok küçük saat modelleri veya masa saatleri gibi benzersiz parçalar için kullanılır. Bu türden tek bir saatin tamamlanması birkaç ay sürebilir, yirmiden fazla mine rengi içerebilir ve birkaç fırınlama gerektirebilir. Frankfurt gülü olarak da bilinen Rosa turbinata, Grand Feu bölmeli mineden yapılmış bu sınırlı sayıdaki kadrana tüm rengini ve zarafetini katıyor. Yaprakların dış hatlarını oluşturmak için, mine ustası enine kesiti 0,07 x 0,35 mm ölçülerinde, küçük parçalar halinde kesilen ve elle şekillendirilen 115 cm 24K sarı-altın tel (0,57 g) kullandı. Çiçeklerin parlaklığını, hacimlerini ve ton geçişlerini yakalamak için 7 renkte şeffaf, opak, yarı opak ve opal mine paleti ile çalıştı.

REF. 5077/100R-042

TWENTY~4 QUARTZ

Patek Philippe, manşet tarzı Twenty~4 quartz modelin zamansız kadınsı zarafetini, çikolata kahverengi güneş ışığı kadranlı yeni pembe altın versiyonunda yeniden yorumluyor. Dikdörtgen kasanın benzersiz şekli, iki sıra pırlantayla daha da vurgulu bir görünüm kazanıyor. Rakamları ve trapez formunda saat imleri ile öne çıkan zarif kadranı, ışıltılı kaplamanın zenginleştirdiği pembe altın rengindedir. Tepe, Patek Philippe’in amblemi olan Calatrava haçı ile süslenmiştir. Elle parlatılmış değerli bileklik, bilekte rahat bir his sağlıyor.

REF. 4910/1201R-001

CALATRAVA SELF-WINDING

Kadınlar için tasarlanan guilloched lake kadranı ile Calatrava, biraz daha büyük bir çapa (35mm) ve önceki manuel kurmalı kalibrenin yerini alan otomatik bir mekanizmaya sahiptir. İç içe geçmiş dalgalarla ince bir şekilde süslenmiş kadran katmanı, zarif bir derinlik etkisi yaratan birkaç ardışık şeffaf gece mavisi lake ile kaplanmıştır. Bezel, 76 adet yuvarlak kesimli, tamamen kusursuz Top Wesselton pırlanta ile aydınlatılmıştır. Bu yeni model, kadranın rengiyle uyumlu saten cilalı, dana deri kayışla tamamlanıyor.

REF. 4997/200G-001

GOLDEN ELLIPSE SELF-WINDING

Golden Ellipse’in zamansız tasarımı, son derece özgün görünümlü bu yeni beyaz altın saatte benzeri zor bulunan bir el işçiliği ile birleşiyor. 18K altın kadran zemini öncelikle, champlevé tekniği kullanılarak Grand Feu siyah mine için oyuklar oluşturularak hazırlanmıştır. Kabarık bırakılan altın alanlar daha sonra tamamen el işçiliği ile oluşturulmuş arabesk ve spiral bir tasarıma sahip. Sanatkar bir el işçiliği ile hazırlanmış bu kadranın altında, ultra ince otomatik kalibre 240 işliyor.

REF. 5738/51G-001

GONDOLO MANUAL WINDING

Gondolo koleksiyonu, dikdörtgen, fıçı veya minder şeklindeki kasalarıyla Patek Philippe’in “form” saatlerinin çoğunu bir araya getiriyor; bu saatlerin tümü “form” saatler olarak adlandırılıyor. Güçlü çizgileri, zamansız stilleri ve geometrik sadelikleri, Patek Philippe’in kendi altın çağlarından biriyle eşzamanlı yaşanan art deco stilinin de çağdaş bir yorumunu sunuyor. Patek Philippe, Gondolo’yu tanıtırken, mirasının bir parçası olan ve Patek Philippe müzesinde hayranlıkla izlenebilecek bazı tarihi parçaları, incelikli bir modernlik dokunuşuyla yeniden yorumluyor.

REF. 7099G-001

CALATRAVA

Patek Philippe, çağrıştırıcı bir şekilde “Flamme®” olarak adlandırılan yeni ve benzersiz bir pırlanta yerleştirme tekniği ile Officers tarzı bir kasada hanımların Calatrava’sına ışıltı katıyor. Sonuçta, daha feminen ve daha rafine bir etki veren benzersiz bir parlaklık ortaya çıkıyor. Ultra ince otomatik mekanizma, safir kristal kasanın arasından hayranlıkla izlenebiliyor.

REF. 7200/200R-001

COMPLICATIONS WEEKLY CALENDAR SELF-WINDING

Patek Philippe’in mine işlemeli kadranı ile ünlü World Time saati, bu kez guilloched kadranlı modeliyle aynı tasarıma sahip yeni bir sarı altın kasa içinde sunuluyor. Belirgin kanatçık tarzı kolları ve dar, pürüzsüzce parlatılmış bezeliyle kusursuz bir tasarım. Avrupa, Afrika ve Amerika kıtalarını temsil eden bölünmüş mineli gökyüzü haritası tamamen el yapımıdır. Detayları, rengi ve derinliği ile dikkat çekicidir.

REF. 5231J-001

COMPLICATIONS SELF-WINDING

Patek Philippe, takvim saatlerine yeni bir komplikasyon getiriyor: Haftalık takvim, gün ve tarihin yanı sıra mevcut hafta numarasını gösteren yarı entegre bir mekanizma. Modern iş adamları için özellikle kullanışlı bir detay. Bu çelik Calatrava Haftalık Takvim, optimize edilmiş performansa ve tamamen yeni bir otomatik mekanizmaya da sahip. Kadran, el yazısı karakterleri özgün bir şekilde yeniden yorumlayan özel harfleri ve rakamlarıyla dikkat çekiyor.

REF. 5212A-001

 HUNTER CASE POCKET WATCH MANUAL WINDING

Onlarca yıldır, cep saatleri Patek Philippe’in becerilerini sergilediği ana sahne oldu. Yerlerini kol saatleri almış olsa da, nadir saat tutkunlarının beğenilerine cevap veriyor. Üst düzey saatçilik sanatının muhafızlığını sürdüren atölye, az sayıda cep saati üretmeye devam ediyor. Estetik incelikleri hayranlık uyandırmayı sürdürüyor. Manuel kurmalı mekanizmaya sahip bu saatler, Patek Philippe mührünün hem zanaatkarlık hem de ayar doğruluğu açısından prensiplerine uygun olarak üretiliyor.

REF. 983J-001

TABLE WATCH THE HOUR CIRCLE

Patek Philippe, her biri gerçek bir başyapıt sayılabilecek “L’Heure Circulaire” (The Hour Circle) adlı bir dizi masa saatini piyasaya sürerek tamamen farklı bir sezgisel yol izledi. Patek Philippe’in House Circles kadranlardaki saat çemberine ve saat hareketlerini oluşturan çarkların dönüşüne bir övgü niteliğindedir. Kısacası, bu saatin tasarımı, işlevin biçimi belirlediği Bauhaus ilkesine uygun olarak eşmerkezli daireler kümesinden oluşur. Bu saatlerin her biri, sadece yukarıdan görülebilen, üstte yatay olarak yerleştirilmiş bir kadranda zamanı gösterir. Yandan bakıldığında, kavun turuncusundan, karpuz pembesine ve parlak maviye kadar değişen renklerde flinqué mine kaplama ile süslenmiş muhteşem kubbe şeklindeki nesneleri temsil ederler. Yaprak kollar ve iki kademeli kurma kolu kasanın zarif kıvrımını vurguluyor. Her saat, bir elektrik motoru tarafından sarılmış bir masa saati için mekanik bir mekanizma olan “Calibre 17” ile donatılmıştır.

REF. 25001M-010

Teşekkürler: Fotoğrafçı: Serkan Emiroğlu, Ebru Mengenecioğlu - A Day of Design